Логото на Шкода - традиция с иновациите заедно!

Slavia Logo (1895 - 1905)

В работилница през 1895година в Млада Болеслав двама запалени велосипедисти, механикът Вацлав Лаурин и търговецът на книги Вацлав Клемент започват производство на велосипеди по собствен дизаин с марка Славия. По-късно започват производство на мотоциклети, което прераства в създаването и на автомобили. Първото лого,което се използва  представлява колело с листа от липа, която е свято дърво за славянските народи. Вмъкването на имената на двамата предприемачи(Laurin & Klement) стават причина за следващото лого на компанията.

L&K Logo (1905 – 1925)

Първият автомобил Laurin & Klement - Voiturette A имал огромен успех. Инициалите на компанията L&K били оградени от лавров венец, което станало новото лого, в модерния за ония времена стил Art Nouveau. То отлично прилягало изцяло на славата и постиженията в производството на компанията.

Škoda Logo (1926 – 1933)

През 1925 г. е постигнато сливане с Pilsen Škoda Co., което отбелязва края на търговската марка Laurin & Klement, която по това време произвежда многобройни видове пътнически автомобили, камиони, автобуси, самотелни двигатели и земеделски машини. В началото на 30-те години автомобилният бизнес отново бил организиран като отделно съвместно дружество в рамките на групата Škoda по името на чешкия инж. Емил Шкода. Макар и променена марката, приемствеността в логото е запазена, то представлява овал с надпис Skoda, ограден с лавров венец.

Škoda Logo (1926 – 1990)

Логото с известната "крилата стрела" се използва за пръв път през 1926 г. Има много различни истории за възникването му и за символиката, която носи. Има идея, че изобразява стилизираната глава на индианец, облечен в пелерина с пет пера. Синьо-бялото кръгло лого, се използва понастоящем на някои истински части на ŠKODA, например върху стъкло за прозорци и блокове на двигателя. В годините на Втората световна война компанията Шкода е ппринудена да преструктурира своето производство от гражданско, в обслужващо Немската империя. След края на войната, заводите Шкода са национализирани и стават монополист в производството на пътнически автомобили.

ŠKODA AUTO Logo (1999 - 2011)

Логото на ŠKODA AUTO се разглежда като едно от най-стилно изглеждащи търговски марки в света. Цветовете носят  силно послание - черното символизира стогодишната традиция, а зеленото е стремежът към екологично производство.

ŠKODA Logo (2011 - 2016)

Шкода представи ключовите елементи на своя нов корпоративен дизайн, чиито отличителни черти са свежест и прецизност, на автомобилното изложение в Женева през 2011 година. Традиционното лого на крилата стрелка предлага нов спектър от цветове, които да изглеждат още по-отчетливи и точни от всякога. Най-важната промяна засяга основната част на логото, крилата стрелка, която в новия дизайн ще бъде много по-голяма и по-видима. Оцветяването на крилата стрелка е променено от "естественото зелено" в новото буйно "ŠKODA Green". Външната зона е подчертана с хромиран вид.

ŠKODA Logo (След 2016)

Най-новото лого, в което крилата стрела  е в хром, стартира през втората половина на 2016 г. То е част от новата корпоративна идентичност и илюстрира тясната връзка с VW Group.

   

   

Copyright © 2008-2024 www.stratievauto.com.                 All rights reserved.                 Design and Programs by Нептун 92